a

Velkommen til Gråskov Yoga. Brug gerne menuen i toppen af siden eller søg nedenfor.

 

0
  • No products in the cart.
 

Kropsterapi

Kropsterapi i Odense

Jeg tilbyder kropsterapeutiske behandlinger i Odense. Kropsterapi er for dig, der oplever skader, ubalancer og spændinger i kroppen, og som ønsker at få løsnet op kropsligt, mentalt og følelsesmæssigt.

Klinikken ligger centralt i Odense på Mageløs 12, 2. sal th, 5000 Odense C. Der er flere betalingsparkeringspladser i nærheden, og ellers kan du parkere gratis i 2 timer ved Føtex på Vesterbro kun 5-10 minutter derfra.

Book din tid allerede nu ved at trykke på knappen nedenfor. På bookingsiden kan du vælge den tid, der passer dig.

Bestil tid
1 Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er en dybdegående og pulserende massageform, som går ind og arbejder med de spændinger, der er i kroppen. Spændinger kan sidde fysisk forskellige steder i kroppen og hænger sammen med din mentale og følelsesmæssige tilstand. Når du kommer til behandling hos mig, anvender jeg forskellige anerkendte teknikker inden for massage, åndedræt, zoneterapi, akupressur og ledfrigørelse samt samtaleterapi og indre barn terapi for at løsne op i din krop og sind.

I kropsterapien arbejder vi ud fra, at krop og psyke hænger sammen, og derfor vil alt det, som du har oplevet i livet – på godt og ondt – lagres i kroppen for forskellige måder. Når du kommer til kropsterapi er fokus på at løse årsagerne til dine problemer – ikke kun at behandle de symptomer, du måtte have. Derfor kan du forvente at blive behandlet andre steder end fx i nakken, hvis du har en nakkeproblematik.

Når fx konflikter, stress, anspændthed og traumer ikke bliver forløst følelsesmæssigt, kan det sætte sig som ubalancer eller fysiske blokeringer i kroppen. En uforløst følelse er fx når du ikke giver dig selv mulighed for at føle sorgen i alle dens aspekter og længde, så længe, som sorgen nu engang lever. Måske du ikke længere møder forståelse fra dig selv eller dine opgivelser omkring din sorg, og derfor stopper du med at tale om det, pakker det væk og tillader ikke dig selv at lade følelsen komme til udtryk. Når vi undertrykker sådanne følelser sætter det sig i organerne og musklerne. Kroppen husker. Og som tiden går kan disse uforløste oplevelser sætte sig i kroppen som skavanker og måske endda smerter.

At modtage kropsterapi er en investering i dig til at finde ind til et sted, hvor du er fysisk, mentalt og følelsesmæssigt i balance. For at nå derhen kræver det, at vi sammen sætter skub i det, der har groet sig fast som knuder i krop og sind, og at du arbejder med dig selv i perioden mellem behandlinger. Det er en rejse hjem til dig selv, til essensen af dig, og min fornemmeste opgave som din behandler er at facilitere dig på rejsen. Når spændingerne slipper, giver det plads til, at ny energi kan få plads i din krop og sind, og det kan føles som om, at livet er blevet lidt lettere.

2 Hvorfor modtage kropsterapi?

Der kan være mange grunde til at opsøge en kropsterapeut.

Eksempler kan være:

  • Du lider af spændingshovedpine
  • Du oplever skulder- og rygsmerter
  • Du lider af museskader i håndled
  • Du har fordøjelsesproblemer
  • Du oplever angst
  • Du oplever stress
  • Du føler dig udbrændt

Eksemplerne er mange, og dette er naturligvis ikke en udtømmende liste.

Som din kropsterapeut møder jeg dig der, hvor du er. Kropsterapien kan være med til at åbne op for nye veje og ny energi omkring en kropslig, mental eller følelsesmæssig blokering.

3 Hvordan foregår en behandling?

Når du kommer til allerførste behandling hos mig, starter vi altid ud med en indledende samtale, hvor du kan fortælle lidt om, det som fylder hos dig, og hvilke udfordringer du har i dit liv, både fysisk og psykisk. Når du kommer anden gang og derefter, vil den indledende samtale som oftest være kortere, da vi allerede kender hinanden og de umiddelbare problematikker, som du kommer med. Efter samtalen kommer du på briksen. Selve behandlingen foregår i undertøj (eller det tøj du er mest komfortabel i) med et tæppe over dig. Behandlingen er en blanding af pulserende massage for at afspænde muskler og skabe gennemstrømning af blod og lymfevæske, samt dybere tryk i muskler og væv forskellige steder på kroppen. Ofte guider jeg også åndedræt, da åndedrættet er helt essentielt for kunne komme dybere ind i de spændinger, du måtte have i din krop. Undervejs taler vi om, hvordan det føles i krop og sind, og nogle gange går vi terapeutisk ind i det, der dukker op – enten gennem samtaleterapi eller indre barn terapi. Andre gange foregår behandlingen uden så mange ord. Det kommer an på, hvad jeg mærker, du har brug for. Når behandlingen er slut, får du en tår vand, og vi har en kort afsluttende samtale, inden du igen er klar til at gå ud i verden.

4 Hvor mange behandlinger?

Det afhænger enormt meget af den problematik, du kommer med, og hvor meget du selv arbejder med de ting, der dukker op på briksen i de mellemliggende perioder. Mindre fysiske skavanker kan løsnes med relativt få behandlinger, mens udfordringer med stress, angst og traumer fra barndommen kan tage alt fra måneder til år at få løsnet op for.

Som udgangspunkt har de fleste brug for mere end en enkelt behandling, og derfor går de fleste også i forløb hos mig. Der er absolut ikke noget quick-fix, når vi taler om terapi og indgroede mønstre i krop, sind og følelsesliv. Det tager tid at få løsnet op i, og i min erfaring rykker de, som arbejder med sig selv i den mellemliggende periode mellem behandlingerne sig langt mere end de, som forventer, at jeg kan fikse dem (og gerne hurtigt).

Første gang du kommer hos mig, tager vi ofte en snak om, hvorvidt et forløb kunne være noget for dig og muligheden for at købe klippekort for at have den ekstra støtte gennem en periode.

5 Hvilke reaktioner kan der komme på behandlingen?

Ingen behandling er ens, og derfor kan du opleve, at dine reaktioner fra gang til gang er forskellige, så vel som at du kan have reaktioner som adskiller sig fra andre, du kender, som også går i kropsterapi.

Sansninger som tunghed, afslappethed, træthed, sult, kvalme, energi og flow kan være oplevelser du har efter en behandling, men oplever du ikke det, betyder det bestemt ikke at behandlingen ikke har haft effekt. Vi er blot forskellige og sanser på forskellige måder. Derudover kan du være følelsesmæssigt påvirket, dvs. der kan komme følelser ud af det blå, eller du kan føle dig ekstra sårbar, reflekterende, irriteret, indadvendt eller nærværende, end du er ”normalt”.

En behandling kan sætte gang i en dyb udrensning af kroppen og frigivelse af affaldsstoffer, som kræver en ekstra opmærksomhed på at få lidt ekstra vand indenbords resten af dagen, sådan at du hjælper udrensningen og kroppen godt på vej. Derudover kan det være en god idé ikke at have for mange planer efter en behandling, men tage dig tid til at fordøje det, som behandlingen har omhandlet, så vel som give kroppen ro til at restituere.

6 Hvor ofte skal man modtage behandling?

Det er meget forskelligt, men til en start anbefaler jeg, at der ikke går for længe mellem behandlingerne dvs. max. 1-2 uger imellem. Med tiden og alt efter behovet kan intervallerne mellem behandlingerne blive længere. Jeg stoler på, at du kan mærke, hvor lang tid mellem behandlingerne, der er det rette for dig. Det er dog ikke muligt at modtage flere behandlinger på en uge, da der sættes rigtig mange ting i gang i kroppen under en behandling, og dette skal have lov til at lande fysisk og mentalt, og kroppen skal restituere.

Min uddannelse – din kvalitetssikring

Jeg har taget min uddannelse som kropsterapeut hos Totum – skole for kropsterapi. Jeg blev færdig i september 2021. Uddannelsen er centreret omkring briksen, dvs. jeg allerede har mange hundrede behandlinger bag mig og masser af erfaring.

Hvis du vil læse mere om uddannelsen så hop ind på Totums hjemmeside www.totum.dk

 

 

 

 

 

Derudover er jeg medlem af Dansk Behandlerforbund.

Nysgerrig på, om kropsterapi er noget for dig?

Kropsterapi er for alle. Har du spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til mig. Du kan kontakte mig på min kontaktside. Er du klar til at booke en tid, kan du gøre det nedenfor.

Bestil tid