fbpx
a

Velkommen til Gråskov Yoga. Brug gerne menuen i toppen af siden eller søg nedenfor.

 

 

Naturterapi

Hvad er naturterapi?

Naturterapi er terapi i naturen. Vi tager den terapeutiske samtale med ud i naturen, hvor vi går undersøgende til værks omkring det emne, som du gerne vil tale om og få belyst. Vi lader naturen assistere os undervejs – med de symboler den byder ind med, de sanser den åbner op for og den ubetingede væren, som naturen inviterer ind til. Naturen er derfor et rum, som åbner op for nye perspektiver, som ikke kan findes i et traditionelt terapilokale.

Når vi bevæger os ind i det terapeutiske rum i naturen, gør det at din oplevelse bliver langt mere oplevelses og sanseorienteret, og dermed stimulerer det i langt højere grad dit nervesystem og sjæl. I naturterapien taler vi derfor ikke kun om problemet – ofte vil jeg inviterer dig ind til at sanse det, som er omkring dig, balancere på træstammer, hvis du har mistet fodfæstet i livet, bestige bakker for at overkomme forhindringer, få udsyn på bakken, slippe tunge byrder og følelser i form at tunge sten, arbejde os hen mod et vendepunkt, hvor noget nyt kan opstå bagefter, arbejde med stenopsætninger når der er relationer i dit liv som skaber frustrationer. Og meget meget mere. Så alt efter dit emne bruger vi naturen som assistent til at skabe bevidsthed om emnet. Dit ubevidste sind, dit nervesystem, dine muskler, dit kredsløb, ja hele din krop vil mærke at vi arbejder os kropsligt, sanseligt og symbolsk ind i de problematikker, som vi kognitivt belyser.

I naturen er der også god mulighed for at gå i kontemplation. Der hvor du i stilhed får lov til bare at være – enten for at finde ro og lande eller for at lade en terapeutisk proces bundfælde sig. At side og stene ud over landskabet er en proces som gavner nervesystemet og kan skabe en følelse af, at bare det, at jeg er, er mere end nok. I en travl hverdag hvor “gøren” fylder ekseptionelt meget, kan denne “væren” være et helle, som kan skabe den fred og selvindsigt, som du har brug for.

Priser og booking af tid